Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Тюрлю Гювеч в Буркани

Тюрлю Гювеч в Буркани

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Тюрлю Гювеч в Буркани
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
11/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"А знаете ли, че вкусните зимни гозби всъщност се правят още от есента"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • чушки - 1 кг зелени
  • чушки - 1 кг червени
  • зелен боб - 600 г (бланширан)
  • моркови - 500 г
  • патладжани - 1 кг бял
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тюрлю гювеча ви трябват равни количества зеленчуци, можете да сложите каквито имате в наличност.

Зеленият боб обаче трябва предварително да бъде бланширан или консервиран от буркани.

Нарежете всички зеленчуци на ситно, а доматите обелете и нарежете на ситно или пасирайте. Смесете ги в голяма тава и овкусете със сол на вкус и магданоз.

Напълнете бурканчетата и ги затворете със винтови капачки. Варете около час, час и половина, този тюрлю гювеч е една чудесна заготовка за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: