Леща на Фурна с Наденица

12/03/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4408912535
"Класическа рецепта от Българската кухня си търси гладно семейство за споделени вкусни мигове "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • наденица - 300 г луканкова
  • лук - 1 голяма глава
  • леща - 800 г (2 консерви сварена)
  • винен оцет - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • домати - 400 г консерва обелени и на кубчета
  • зехтин
  • чубрица - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • захар - щипка за доматения сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете главата лук на 4 парчета. Нарежете наденицата на парчета.

Загрейте оребрен тиган и запечете лука и наденицата.

Изсипете лещата в тава. Добавете оцета, нарязаната наситно скилидка чесън, чубрицата и овкусете със сол.

Отгоре подредете запечения лук на люспи и парчетата наденица. Намажете ги с меда.

Запечете в предварително загрята фурна на 180°C за 20 мин.

Междувременно загрейте зехтина и запържете доматите на кубчета до сгъстяване.

Овкусете соса с малко захар и сол.

Сервирайте лещата, като сложите отгоре от доматения сос и върху него парчета наденица и лук.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!