Шоколадова Маркиза

12/03/2018
Dayana
отDayanaЧирак3334
"Щом и на сладкишите започнаха да раздават благороднически титли, представяте ли си колко са добри?"
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо331
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • руло - 300 - 400 г (обикновено от магазина)
  • черен шоколад - 250 г
  • масло - 200 г.
  • коняк - 1 с.л.
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете шоколада, който е препоръчително да е с голям процент съдържание на какао (60-70%). Към него прибавете 4-5 с.л. вода и маслото и го пъхнете в микровълновата, за да се поразмекне, извадете го и с бъркане сместа ще се хомогенизира.

В друг съд отделете белтъците и ги разбийте на сняг. А жълтъците ги прибавете към шоколадовата смес заедно с лъжицата коняк и ги разбъркайте. Към получената смес се добавят на няколко пъти снега от белтъци и се разбърква бавно и внимателно, за да не спада.

В някаква форма наредете нарязаните парченца руло, като ги подредите по дъното и стените на съда, който сте избрали, а шоколадовия мус излейте в средата.

Оставете в хладиник да стегне за 12 часа (аз лично не мога да чакам толкова време, но е препоръчително:)).

След като извадите от хладилника, може да обърнете в чиния.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!