Мариновано Пиле за Грил

12/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф70621723101
"За да стане крехко, трябва да го мариновате, а ние знаем точно как "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 575
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (около 1.5 кг)
  • розмарин - няколко клончета
  • чесън - 3 скилидки пресован или 1 ч. л. чесън на люспи
  • растителна мазнина - 8 с.л. (зехтин, олио)
  • лимон - 1/2 бр., сок + 1/2 бр., нарязан на шайби
  • соев сос - 2 с. л.
  • унисос - 2 с. л.
  • черен пипер - 1 к. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето. Отцеждаме от водата.

В купичка смесваме унисоса, соевия сос, зехтина (или олио), сока от 1/2 лимон, черния пипер, чесъна и наситнени няколко иглички розмарин.

С получената марината намазваме хубаво пилето от вътре и отвън. С внимателни движения леко отделяме кожата на пилето от месото, без да я късаме или махаме. Намазваме с маринатата и под кожата. Слагаме останалите цели клончета розмарин вътре в пилето, както и резените лимон. Оставяме пилето да се маринова покрито в хладилник за 1 нощ или за 24 часа.

Фиксирайте пилето върху грила и го пуснете да се пече за около час и двадесет минути, като периодично отваряте и го мажете с маринатата.

Ако нямате грил, разрежете пилетата през гръдната кост на две и го сложете върху скара на жар.

Печете първо с гърба към скарата около 20-25 минути, като отново мажете с марината, после обръщате и печете още 25 минути, като пак мажете през около 7-8 минути.

Друг вариант е да го изпечете във електрическата фурна - тогава сложете пилето върху решетката по средата на фурната, пуснете фурната само на горен реотан (грил) и печете около 30 минути, след което обърнете пилето по гръб и печете още толкова.

В този случай препоръчвам да сложите на дъното тавичка с малко картофи, за да използвате отделилата се мазнина - хем няма да се цапа фурната, хем ще приготвите после бърза и вкусна гарнитура за печеното пиле.

Сервирайте със свежа сезонна салата по ваш избор.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!