Картофено руло с пуешко

11/03/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф743308265
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се рендосват на едро ренде. Към тях се чукват яйцата, добавя се сол и черен пипер, и хубаво се разбъркват.

Накрая се добавя и готварската сметана. Отново се разбъркват. Сместа се разделя на две равни части (така се получават две рула).

При мен едното руло е с описаната плънка по-горе, а другото - с каквото разполагах в хладилника. За две еднакви рула удвоете грамажите на продуктите за плънката.

Картофената смес се разстила в средна правоъгълна тавичка, предварително покрита с леко намазнена хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 230 градуса за 35 минути.

Изкарва се и се оставя да се охлади. После се нареждат последователно пуешкото, топеното сирене и кашкавалът.

След това внимателно се завива на руло. Отгоре, по желание, се слага още кашкавал и се поръсва с чубрица. Връща се във фурната за още 10 минути. Сервира се топло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар