Марината за меса на скара

12/03/2018
"Преди да загреете скарата, трябва да мариновате месото, а точната и най-вкусна марината ще намерите само тук "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 50 мл
  • масло
  • сол
  • чер пипер
  • червен пипер
  • сусам
  • мед
  • чили - 2 с.л. на прах или табаско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и нарежете на ленти или пръстени. Обелете чесъна и нарежете на ситно.

Подправете добре желаното месо със сол, черен пипер и червен пипер. Покрийте с лук и чесън и поръсете с масло.

Сложете толкова масло, докато месото е напълно покрито.

След което се добавя соевият сос, сусам и медът, поставете в затваряща се купа за най-малко 30 минути в хладилника.

Като вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението.

Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата.

Подходящ за свински пържоли, говеждо и птиче месо.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар