Кекс с бисквитени топки

12/03/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Това не е просто кекс, а прелюдия към истинско сладко пиршество "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта. След като удвоят обема си, се прибавя прясното мляко, олиото и бакпулверът. Разбива се с миксер.
След това миксерът се изключва и се бърка с лъжица. Прибавят се смлените лешници и брашното.

Готовата смес се сипва във форма за кекс под формата на сърце. Формата трябва да е помазана с олио и леко набрашнена.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 40 минути.

След като е готов, кексът се сиропира със сока на компота.

За украсата отгоре смлях няколко пурички. След това смлях и няколко бисквити. Разтопих и 100 грама шоколад, който прибавих при пуричките и бисквитите. Добавих и малко прясно мляко. Обърках хубаво да се получи еднородна гладка смес.

От тази смес оформих топките и ги овалях в цветни пръчици. Подредих върху кекса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар