Кисели Джанки в Буркани

13/03/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5641782046
"Кисели, ама наистина кисели, точна каквито ги обичаме най-много "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джанките се измиват и почистват от дръжките. Набождат се на няколко места с вилица. Прехвърлят се в трилитров буркан, на дъното на който сме пуснали цепнати скилидки чесън и нарязаните на половинки по дължина люти чушлета.

Налива се вода, колкото да покрие джанките. След това водата се прехвърля в друг съд и се измерва. Оставя се половината от нея и отново се връща в буркана с джанките. Долива се същото количество оцет. Добавя се солта, захарта и бурканът се затваря с капачка (гумена) и се разклаща.

Оставя се на хладно, като веднъж на ден се разклаща. След около десетина - дванайсет дни джанките са готови за консумация.

Кисели и леко пикантни. Не е нужна стерилизация. Издържат на хладно чак до следващата година.

Ако няма къде да ги съхранявате, може да ги прехвърлите в буркани и да ги стерилизирате за 2 минути след завирането на водата.

Може да се консумират като туршия, като пикантно-кисело допълнение към ястията, като ги добавяте към супи, яхнии и салати.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар