Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушени свински бъбреци по ловджийски

Задушени свински бъбреци по ловджийски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Задушени свински бъбреци по ловджийски1 / 2
14/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешки бъбреци - 3 кг (или говежди, овчи, свински)
  • слънчогледово масло - 120 г ( или свинска мас 120 г)
  • лук - 200 г
  • арпаджик - 250 г
  • чесън - 5 г
  • кренвирши - 200 г ( или шунка - 200 г)
  • стерилизирани гъби - 400 г
  • магданоз - 50 г микс с копър и естрагон
  • доматено пюре - 50 г
  • бяло вино - 50 г
  • брашно - 30 г
  • лют червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 1.5 г
  • сол - 15 г
  • захар - 2 г
  • дафинов лист - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме почистили бъбреците от лойта и ципите, ги нарязваме на кубчета.

Слагаме ги в тенджера, в която сме прибавили към водата оцет, и варим за около 3 минути.

След като е преминало времето, премахваме, измиваме през течаща вода и оставяме да се отцедят.

На котлона поставяме тиган с мазнина, прибавяме бъбреците, които сме посолили и поръсили с част от черния пипер, бульон-100-150 г,

лука и чесъна, нарязан на дребно.

Добавяме и разреденото с малко вода доматено пюре и след като се изпари водата, поръсваме с брашното.

Предварително си задушаваме лукчетата, кренвиршите и гъбите, половината от виното и поставяме дафиновия лист и останалия черен пипер.

След като омекнат, прибавяме дребно нарязаните магданоз, копър, виното което е останало, захарта и лютивият пипер.

Всичко това задушаваме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: