Пъстърва с Горчица

13/03/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5981872116
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пъстърва - 1 бр. по - едра (около 450 г)
  • горчица - 3 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • подправка за риба - 1 ч.л. (риган, босилек, бял пипер, сол, девесил, майорана, чесън)
  • розмарин - 1 клонче
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пъстървата и я измиваме. Оставяме я да се изцеди в гевгир. Поръсваме я отвън и отвътре с малко сол и черен пипер и я оставяме да се овкуси за 15- 20 минути.

През това време смесваме горчицата, лимоновия сок, зехтина и подправката за риба на кашичка. Включваме фурната да загрее на 200 градуса.

Главата чесън обелваме от най-външните листа и слагаме върху парче алуминиево фолио. Поръсваме със сол и зехтин и затваряме фолиото на пакетче.

С кашичката от горчицата мажем пъстървата отвътре и отвън. В коремчето и слагаме клончето розмарин.

Прехвърляме я върху хартия за печене и оформяме пакетче. Слагаме я в тавичка заедно с опакованата в алуминиево фолио глава чесън.

Печем във фурната на средна решетка и включен вентилатор около 35 минути.
Поднасяме пъстървата топла, полята с отделилия се в хартията сос, гарнирана с изпечения чесън.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар