Паниран Костур

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Паниран Костур1 / 2
16/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • костур - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • горчица - 1 с.л. с хрян
  • лимони - 2 бр.
  • сол
  • бира
  • олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре рибата, като поръсваме с лимоновия сок и посоляваме.

Пребирамев хладилника за около 10-15 минути .

В купичка счукваме яйцето с горчицата, която е 1 с.л. Към него добавяме брашното.

Получава се тесто, което разреждаме с бирата до получаване на средно гъста каша.

От самата бира се получават мехурчета и започваме да панираме, като топим парчетата риба и пържим в повече мазнина до златисто.

Когато извадим готовите парчета панирана риба, поливаме с лимоновия сок от лимона.

Поднасяме, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: