Пиле с ориз, спанак и гъби

13/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф750447345
"Много вкусно и сочно ястие с невероятен вкус!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо681
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1/2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 400 г пресни
  • спанак - 400 г замразен
  • лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • черен пипер - на вкус смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, поставете в тенджера със студена вода.

Поставете тенджерата на огъня и след като заври, изсипете водата и наново измийте пилето. Отново го поставете в тенджерата, налейте студена вода и го поставете на огъня, добавете зеленчуковата подправка и зърната черен пипер, варите до готовност на месото.

В тава разтопете маслото и добавете нарязаните на ситно лук и на по едро гъби, пържите до лек загар на гъбите.

Добавете добре измития и прецеден ориз, пържите до стъклен цвят на ориза. Премахнете тавата от огъня и добавете замразения нарязан спанак, разбъркайте добре.

Налейте 4 ч.ч. от бульона на пилето в тавата, посолете на вкус и разбъркайте.

Наредете порциите пилешко месо, завийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути така.

Премахнете фолиото и печете за 5-10 минути до много лек загар.

Не препичайте!

Става много вкусно и сочно ястие с невероятен вкус!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар