Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пухкава Лимонадена Погача

Пухкава Лимонадена Погача

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пухкава Лимонадена Погача
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
14/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Ще се окаже, че тайнта на пухкавата лимонада е в погачата"

Необходими Продукти

  • лимонада - 250 мл
  • хладка вода - 100 мл
  • суха мая - 1 пакетче (7 г)
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр. (жълтъка за намазване)
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 кг
  • сусам - за поръсване
  • масло - 40 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете не много твърдо еластично тесто. Месенето е за предпочитане, защото колкото повече се меси тестото, толкова повече ще бухне питката ви.

Намажете тестото с олио и оставете покрито да втаса.

Разделете тестото на 2 части, разточете първо едната на не много тънка кора, намажете с масло и навийте на руло. Рулото нарежете на триъгълници, подредете ги покрай тавата, която може да намажете с олио или да покриете със хартия за печене.

От другата част също формете триъгълници и подредете между другите, а от крайчетата запълнете средата. Оставете погачата да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса.

Можете да си приготвите сами декорация, като направите тесто за декорация и оформите цветчета, а ако нямате време, просто оставете така тази пухкава лимонадена погача.

Печете питката за не по малко от 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: