Лютеница без Пържене

14/03/2018
Наталия Петрова-Узунова
отНаталия Петрова-УзуноваНовак
"Любима рецепта за домашна лютеница без никакво пържене "
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо441
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжанът се пекат и обелват и заедно с почистените моркови, лук и чесън се смилат с месомелачка или ел. машинка за мелене.

Доматите се смилат, прецеждат се през ситна марля и полученото пюре се изсипва в подходяща голяма тава или широка тенджера и се слага да се вари на умерен огън при често разбъркване.

Щом доматеното пюре започне да се сгъстява, към него се добавят олиото и останалите смлени зеленчуци и се бърка непрекъснато до получаването на не много гъста смес (около 1 час). След като сместа е започнала да се сгъстява, се добавят солта, захарта, черният пипер, кимионът и ситно нарязан магданоз. Вари се още 10-15 мин. при непрекъснато разбъркване и се маха от огъня.

Предварително се измиват и подсушават бурканите, в които ще се пълни лютеницата (около 25-30 бурканчета). Щом лютеницата изстине, се пълни в бурканчетата с помощта на лъжица, затварят се добре бурканите и се нареждат в съд/казан, в който ще могат да се варят.

След като сме наредили пълните бурканчета, се налива вода в съда, толкова, че да минава над капачките. Слагаме съда на огъня и щом водата в казана/ съда заври, лютеницата е готова.

Маха се от огъня, оставят се да изстинат бурканите и след това са готови.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар