Малки Пържени Содени Питки

14/03/2018
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа чукваме яйцата и ги разбъркваме със солта, след това добавяме останалите продукти без брашното (маслото трябва да е разтопено) и разбъркваме хубаво.

Постепенно към получената смес се добавя брашно до получаването на гъсто и лепкаво тесто.

Щом тестото е готово, си загряваме в дълбок тиган или тенджера олиото. Олиото трябва да е на около 2-3 пръста от дъното на съда, в които ще пържим питките.

След като хубаво се загрее олиото (да не е прекалено горещо), с помощта на лъжица загребваме по малко от тестото, оформяме го като плоски питки (в последствие те сами се издуват като топчета) и внимателно ги пускаме в олиото.

Проверяваме ги внимателно с вилица и щом се изпържат от едната страна, ги обръщаме от другата.

Така приготвяме и останалите питчици. Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Чудесни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!