Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Костур с портокалов сос

Костур с портокалов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Костур с портокалов сос1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • костур - 1 бр. Средно голям (морски)
  • винен оцет - 1 с.л. бял
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • портокалово сладко - 2 с.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете рибата (ако е била във фризера). Смесете в малка купа сладкото от портокал и сока, добавете оцета, зехтина, магданоза. Овкусете със сол и половината от червения пипер.

Разбъркайте добре сместа. Разрежете рибата на две филенца и ги овкусете със сол и пипер. Намажете ги със зехтин и поръсете с другата част от червения пипер.

Сгорещете тефлонов тиган и изпечете рибата от всяка страна (по около 2 минути).

Извадете филетата в чиния и поднесете със соса и гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: