Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована змиорка

Маринована змиорка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Маринована змиорка1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • змиорка - 1 бр.
  • оцет - винен
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кожата на предварително почистената змиорка, подсушете я. След това внимателно я огънете и завържете опашката с главата. Така оформената змиорка се слага в подходящ съд и се посолява.

Овкусете с черен пипер и добавете дафиновия лист, чесъна, оцета и зехтина. Възварете сместа, сложете капак и задушете на тих огън, докато змиорката омекне, а оцетът се изпари.

Оставете да се охлади и приберете в хладилник – след 2 дни е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: