Пържени содени питки със сирене и кашкавал

14/03/2018
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
"Миризмата на тези апетитни содени питки с кашкавал и сирене може мигновено да ни накара да зарежем работа и да хукнем да ги опитаме "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо890
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме яйцата и солта и ги разбъркваме, след това добавяме млякото, содата, маслото, солта, захарта, оцета и хубаво разбъркваме (маслото трябва да е разтопено).

Добавяме натрошено сиренето и настърган кашкавала и черния кимион, разбъркваме и започваме да добавяме брашно до получаването на лепкаво тесто.

Щом тестото е готово, в дълбок тиган или тенджера загряваме олиото. Олиото трябва да е на около 2-3 пръста от дъното на съда, в които ще пържим питките.

След като хубаво се загрее олиото (да не е прекалено горещо), с помощта на лъжица загребваме по малко от тестото, оформяме го като плоски питки и внимателно ги пускаме в олиото.

Проверяваме ги с вилица дали са готови и щом се изпържат от едната страна, ги обръщаме от другата.

Така приготвяме и останалите питчици. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар