Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски Питки»Арабски Питки с Вкусен Пълнеж

Арабски Питки с Вкусен Пълнеж

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Арабски Питки с Вкусен Пълнеж
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
15/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вълшебен вкус във всяка хапка - не пропускайте да опитате нашите арабски питки с вкусен пълнеж"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • прясна мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • рас ел ханут - 1 с.л. подправка
  • домати от консерва - 150 г
  • кориандър - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете средно твърдо тесто. Оформете тестото на топки и покрийте със стреч фолио, оставете така да си почине за около 30 минути.

Пригответе плънката, като нарежете лука на полумесеци, а чушката и моркова на ситно, запържете ги в зехтина, докато станат златисти и омекнат.

След това добавете арабската подправка Рас ел ханут и доматеното пюре. След 5 минути добавете и пасираните домати с малко сол.

Оставете да къкри, докато се сгъсти, след като свалите от котлона, поръсете с наситнен кориандър. Разточете всяка топка тесто с точилка или разпънете с ръце във формата на правоъгълници.

В средата на всеки поставете от плънката и сгънете краищата като пакет.

Питките изпържете в намазан със зехтин грил тиган, като се обръщат и от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: