Медена торта със смокиня

GabrielaGabriela
Новак
351385879
Медена торта със смокиня
Снимка: Gabriela
1 / 3
14/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Това не е просто торта, това е истинско кулинарно вълшебство"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 100 г
  • мед - 1 ч.л.
  • кондензирано мляко - 350 г
  • захар - 230 г
  • масло - 350 г
  • сладко от смокини - 1 бурканче
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да си приготвим тестото за блатовете, е необходимо да смесим меда, захарта и 100 г масло и слагаме сместа да се вари на водна баня.

Разбиваме две яйца и ги добавяме към сместа. Бъркаме, докато захарта се разтопи напълно и добавяме бакпулвера. Бъркаме още около 2 минути. Сваляме от котлона и постепенно добавяме пресятото брашно. Оставяме в хладилник за 2 часа.

От тестото правим топки, които разточваме на много тънки блатове. Печем всеки блат за около 4-5 мин на 180 градуса.

За да си направим крема, разбиваме 250 г масло, като постепенно добавяме от кондензираното мляко.

Намазваме един по един блатовете с крема, като можем да сложим от сладкото по малко на всеки блат или повече само на един от блатовете (по желание).

Поръсваме със смлени орехи. Готовата торта оставяме за кратко да предстои на стайна температура, а след това я прибираме в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: