Вкусна цветна супа

28/11/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Стриктно спазваме правилото, че храната трябва да е не само вкусна, но и красива и ни се получава добре "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 054
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава кромид + 2 стръка зелен
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 червена + 1 зелена по желание
  • боб - 1 и 1/2 ч.ч. сварен, дребен
  • бульон - 1 кубче
  • бекон - 250 - 300 г на тънки филийки
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • яйца - 1 брой, по желание
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци ситно. Загрейте малко мазнина и запържете първо лука (кромида) с моркова, след което добавете чушката.

Щом леко поомекнат, прибавете боба и около 1.5 л гореща вода, в която сте разтворили бульона. Оставете супата да ври за около 20 минути на умерен котлона. През това време запържете за кратко нарязания на парченца бекон.

Разбийте яйцето с млякото и долейте 1-2 черпака от супата при непрекъснато бъркане. След това сипете всичко в тенджерата и застройте супата. Овкусете със сол и черен пипер. При поднасяне поръсете всяка купичка със ситно нарязан зелен лук.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар