Торта с кисело мляко и сметана

15/03/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
"Свежа, лека, неустоима - торта, която с удоволствие ще приготвяте и хапвате "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 337
  • Преглеждания за месеца538
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Бисквитите се смилат на много ситно. Маслото се разтапя и се прибавя при бисквитите. Във форма за торта с диаметър по-голям от 26 см се изсипват бисквитите с маслото и се притискат до образуване на блат. Докато се приготвя кремът, блатът се оставя в хладилник;

2. Сметаната се разбива заедно с пудрата захар. Прибавят се млякото и сладкото от ягоди (плод по ваш избор). Разбива се отново.

3. Желатинът се разтваря във водата. След като набъбне, се разтапя на водна баня;

4. Млякото се затопля и се прибавя от боята до получаване на розов цвят. Разтопеният желатин се прибавя към млякото;

5. Млякото с желатин се прибавя към сметаната и се разбива до хомогенизиране.

6. Оставя се за 2 часа в хладилник, докато стегне.

7. Шоколадът се настъргва и се поръсва върху тортата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Потребител#209663
Добре, благодаря :)
1
0
Станислава Армянова
Сладкарска, течна :)
0
0
Потребител#209663
Ще пробвам рецептата, но сметана течна или заквасена?
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв