Домашно Козе Кисело Мляко

15/03/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф107010914882
"Когато не знаеш вече какво купуваш, залагаш на домашното - вижте как да си подквасите сами козе кисело мляко "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 420
  • Преглеждания за месеца432
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • козе мляко - 5 л прясно
  • закваска от кисело мляко - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме прясното козе мляко да се свари.

Снемаме от котлона и захлупваме тенджерата с капака, като оставяме за 10-15 минути.

Температурата на млякото трябва е 40-45 градуса.

Хубаво е да се измери с термометър, но не всеки има у дома си, затова може да направим следното - чрез потапяне на пръст в млякото. Ако пръстът издържи на топлината, значи е добре.

Закваската трябва да е 1 от 5 процента или 1 литър прясно мляко се подквасва с 2 с лъжици кисело.

В купа поставяме определеното количество кисело мляко, а в случая е 10 с.л., прибавяме малко количество прясно мляко, разбъркваме добре до хомогенност.

Готовата смес прибавяме към останалото прясно мляко.

Разбъркваме добре и го сипваме в буркани, които затваряме.

Бурканите оставяме за 3 – 4 часа на топло място.

В случая аз ги поставих в микровълновата, като затворих вратичката и държах до сутринта.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Изглежда чудесно,имам козе мляко и искам да направя, какво кисело мляко използвахте за закваска и какъв % е?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв