Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Руло с печени чушки

Руло с печени чушки

Руло с печени чушки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 10с Видео
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Признайте ни, че сме страшни майстори, а ние ще ви подарим рецептата за това феноменално руло"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 300 - 400 г червени
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • За пълнежа
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • краве сирене - около 100 г
  • маслини - 6 бр. без костилка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечените и обелени чушки сложете в гевгир да се изцедят от водата.

В дълбока купа разбийте яйцата и брашното. Пасирайте печените чушки и ги прибавете към яйцата. Добавете черния пипер, солта и разбъркайте.

Застелете с готварска хартия тавата от фурната и леко я намазнете. Изсипете сместа и равномерно я разнесете. Получава се много тънък слой.

Поставете в загрята фурна на 200°C и печете около 10 минути. Наблюдавайте, защото блатът е много тънък и бързо се изпича.

Изпечения блат обърнете върху друг лист хартия и докато е горещ, отстранете хартията, върху която е печен. Оставете да се охлади.

Намажете с Филаделфията и поръсете със ситно натрошеното сирене.

Сложете нарязаните на ситно маслини и ръснете малко нарязан магданоз. От към тясната страна с помощта на хартията навийте на стегнато руло.

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 1-2 часа.

Соленото руло е подходящо за гарнитура, предястие и мезе.

Рулото с печени чушки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Без да искам сама си оцених рулото:)))Ако е възможно да махнете моята оценка!
15.03.2018 20:52
6