Топки от сирене с ядки

16/03/2018
Росица
отРосицаНовак411625
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трите вида сирена (трябва да са със стайна температура), майонезата и бялото вино се разбиват с миксер в малка купа, така че да се омесят добре.

Полученото тесто се оформя като топка, увива се във фолио, слага се в затворен съд и се оставя да се охлади в хладилник поне 2 часа (може да се държи там до 2 дена).

Бадемите и орехите се слагат върху отделни листове восъчна хартия.

Тестото се изважда и се разделя на 2 части. Всяка част се оформя като топка. Внимателно се овалва едната топка в бадемите, а другата в орехите, така че ядките да полепнат по цялата им повърхност.

Увиват се отново топките във фолио и се съхраняват в хладилник до момента на сервирането.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар