Турска баклава с кадаиф

15/03/2018
Искра
отИскраНовак16
"Всички са чували за турските сладкиши, а сега може да си го приготвите сами и вкъщи "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 12
  • кадаиф - 250 гр песен
  • краве масло - 150 г
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 5 - 6 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме сиропа, като смесваме захарта и водата, и загряваме, докато се разтвори.

Слагаме лимоновия сок и оставяме да се охлади. Разтапяме маслото и сипваме 5 с.л. в кадаифа.

Разбъркваме го добре. Разстиламе 2 кори върху масата. Мажем най-горната с масло. В единия край разпределяме от кадаифа и поръсваме с орехи.

Навиваме на стегнато руло и подреждаме в намаслена правоъгълна тава. Повтаряме това, докато свършат продуктите.

Намазваме отгоре с останалото масло и нарязваме на малки хапки. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути.

Когато баклавате е готова, вадим от фурната, изчакваме 3-4 минути и заливаме с охладения сироп. Отгоре поръсваме с орехи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!