Зрял боб с наденица в тенджера

16/03/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60675620684
"Какво може да се сравни с вкуса на обичаната от всички ни класика зрял боб с наденица "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 212
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият боб се накисва от вечерта в студена вода. На сутринта водата се сменя с нова, слага се една кафена лъжичка сода и бобът се вари така 15 минути.

След това водата отново се сменя, слага се малко олио и бобът се оставя да ври. Прибавят се нарязаните на дребно морков, чушка, зелен лук и целите скилидки чесън.

Бобът се оставя да се готви. Малко преди готовност се овкусява със сол, джоджена, целина, мащерка и няколко листа калоферче.

Наденицата се нарязва на колелца и се слага в тенджерата с боба. В тиган се сгорещява олио и в него се запържва брашното. Прибавя се червеният пипер, а след него и доматите.

Запръжката се разбърква и след това се прибавя към вече готовото ястие.

Бобът се разбърква се и се оставя да къкри още пет минути. По желание може да се сложи една люта чушка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!