Кремсупа от белена леща

16/03/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965720106
"Кадифена нежност и вкус, в който ще се влюбите от първата лъжица "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата измиваме добре и отцеждаме.

Лука нарязваме на ситно. В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.).

Слагаме лука и скълцана скилидка чесън. Разбъркваме няколко пъти, за се позапържат и прибавяме нарязаната тиква и отцедената леща. Ръсваме къри, кимион и чубрица.

Наливаме топла вода (4 ч.ч.) и оставяме супата да се вари.

Когато продуктите се сварят, посоляваме на вкус. Оставяме още малко да покъкри и дръпваме от котлона.

Като се поохлади, пасираме супата с пасатор и при необходимост може да долеем още малко топла вода и отново да възварим .

Готовата крем супа сервираме със зелен лук и червен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар