Телешко печено с гъби

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
319920153
Телешко печено с гъби
Снимка: Елена Петрова
1 / 2
16/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Не е трудно да приготвите сочно телешко, ако знаете точната рецепта, разбира се"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • печурки - 300 г
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 100 мл
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържолки. Желателно е да се надупчат леко с вилица, за да поемат по-добре от маринатата.

Овкусява се с черен пипер, сол и се залива с виното. Оставя се в хладилник за около час.

През това време лукът и печурките се нарязват на едро и се запържват за една минутка в силно загрято олио.

Пържолите се нареждат в тавичка и върху тях се изсипва запържената смес.

Завиват се с фолио и се пекат на 200 градуса за около 50-60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: