Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Тесто за тънка и хрупкава пица

Тесто за тънка и хрупкава пица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Тесто за тънка и хрупкава пица1 / 3
22/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
"Майсторлъкът не е само в разточването на пицата, важно е и от какво тесто ще я замесите!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 и 1/2 чаши
  • вода - топла 3/4 чаши
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - суха 1 и 1/2 ч.л.
  • захар - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, зехтина, маята, солта и захарта се разбъркват добре с миксер, докато на пълното разтваряне на маята.

Добавяме брашно и бъркаме докато бъде напълно поето от сместа. След като се образува топка, спрете да бъркате.

Слага се тестото в купа или голяма чиния и се покрива с домакинско фолио, за да не засъхне.

Тестото се оставя в хладилника за 24 часа преди да се използва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пиеро
Пиеро
Водата трябва да е 1 и 3/4 чаши, без 1 с. л. Много са сложни тези мерни единици. По лесно е в мл. и литри.
08.08.2013 21:07
3
2
Бате Митко
Бате Митко
Какви са тези мерни единици в чаши ? Да не живеем в каменната ера ? 3/4 тричетвърти ли е или три-четири чаши , защото водата и брашното трябва да са 1:2 , но нито в единия , нито в другия случай пропорцията е такава ?!?!?
07.08.2013 13:43
5
4
Irena
Irena
има ли значение каква е маята че да се получи хрупкаво тесто?????
06.02.2013 23:07
8