Тесто за тънка и хрупкава пица

от МилицаНовак
22/07/2011
"Майсторлъкът не е само в разточването на пицата, важно е и от какво тесто ще я замесите!"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо24 652
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 и 1/2 чаши
  • вода - топла 3/4 чаши
  • зехтин - 1 с. л.
  • мая - суха 1 и 1/2 ч. л.
  • захар - 1 и 1/2 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.

Приготвяне

Водата, зехтина, маята, солта и захарта се разбъркват добре с миксер, докато на пълното разтваряне на маята.

Добавяме брашно и бъркаме докато бъде напълно поето от сместа. След като се образува топка, спрете да бъркате.

Слага се тестото в купа или голяма чиния и се покрива с домакинско фолио, за да не засъхне.

Тестото се оставя в хладилника за 24 часа преди да се използва.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Пиеро
Пиеро
08.08.2013 21:07
Водата трябва да е 1 и 3/4 чаши, без 1 с. л. Много са сложни тези мерни единици. По лесно е в мл. и литри.
0
2
Бате Митко
Бате Митко
07.08.2013 13:43
Какви са тези мерни единици в чаши ? Да не живеем в каменната ера ? 3/4 тричетвърти ли е или три-четири чаши , защото водата и брашното трябва да са 1:2 , но нито в единия , нито в другия случай пропорцията е такава ?!?!?
1
4
Irena
Irena
06.02.2013 23:07
има ли значение каква е маята че да се получи хрупкаво тесто?????
5
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с