понеделник, 22 декември

Тесто за тънка и хрупкава пица

Публикувана от:
Видяно: 15 503 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Пици
Рецепта за Тесто за тънка и хрупкава пица
Приготвяне
Общо

Необходими Продукти

  • брашно - 3 и 1/2 чаши
  • вода - топла 3/4 чаши
  • зехтин - 1 с. л.
  • мая - суха 1 и 1/2 ч. л.
  • захар - 1 и 1/2 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.

Приготвяне на Тесто за тънка и хрупкава пица

Водата, зехтина, маята, солта и захарта се разбъркват добре с миксер, докато напълното разтваряне на маята.

Добявяме брашно и бъркаме докато бъде напълно поето от сместа. След като се образува топка, спрете да бъркате.

Слага се тестото в купа или голяма чиния и се покрива с домакинско фолио, за да не засъхне.

Тестото се оставя в хладилника за 24 часа преди да се използва.

3.8 от 11 Гласа

Отзиви (3)

  • 0
    0
    Отговор
    Пиеро

    2013-08-08, Оценка 3 от 5 за Тесто за тънка и хрупкава пица

    Водата трябва да е 1 и 3/4 чаши, без 1 с. л. Много са сложни тези мерни единици. По лесно е в мл. и литри.
  • 0
    1
    Отговор
    Бате Митко

    2013-08-07, Оценка 3 от 5 за Тесто за тънка и хрупкава пица

    Какви са тези мерни единици в чаши ? Да не живеем в каменната ера ? 3/4 тричетвърти ли е или три-четири чаши , защото водата и брашното трябва да са 1:2 , но нито в единия , нито в другия случай пропорцията е такава ?!?!?
  • 1
    0
    Отговор
    renity91

    2013-02-06, Оценка 5 от 5 за Тесто за тънка и хрупкава пица

    има ли значение каква е маята че да се получи хрупкаво тесто?????

Вкусна и бърза рецепта за Тесто за тънка и хрупкава пица. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни специалитети за Тесто за тънка и хрупкава пица. Избрани рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети как да сготвим Тесто за тънка и хрупкава пица в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.