Тесто за тънка и хрупкава пица

22/07/2011
Приготвяне
Общо
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо24 112
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 и 1/2 чаши
  • вода - топла 3/4 чаши
  • зехтин - 1 с. л.
  • мая - суха 1 и 1/2 ч. л.
  • захар - 1 и 1/2 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.

Приготвяне на Тесто за тънка и хрупкава пица

Водата, зехтина, маята, солта и захарта се разбъркват добре с миксер, докато напълното разтваряне на маята.

Добявяме брашно и бъркаме докато бъде напълно поето от сместа. След като се образува топка, спрете да бъркате.

Слага се тестото в купа или голяма чиния и се покрива с домакинско фолио, за да не засъхне.

Тестото се оставя в хладилника за 24 часа преди да се използва.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.8
Общо 12 гласували
5 5
4 2
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Пиеро
08.08.2013 21:07
Водата трябва да е 1 и 3/4 чаши, без 1 с. л. Много са сложни тези мерни единици. По лесно е в мл. и литри.
0
2
Бате Митко
07.08.2013 13:43
Какви са тези мерни единици в чаши ? Да не живеем в каменната ера ? 3/4 тричетвърти ли е или три-четири чаши , защото водата и брашното трябва да са 1:2 , но нито в единия , нито в другия случай пропорцията е такава ?!?!?
1
4
Irena
06.02.2013 23:07
има ли значение каква е маята че да се получи хрупкаво тесто?????
4
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Тесто за тънка и хрупкава пица. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни специалитети за Тесто за тънка и хрупкава пица. Избрани рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети как да сготвим Тесто за тънка и хрупкава пица в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.