Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка Супа»Заешка Супа с лук и гъби

Заешка Супа с лук и гъби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Заешка Супа с лук и гъби
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
17/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Чудесна супичка, която не само ще ви засити, но и ще сгрее душата ви - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г сварено
  • печурки - 4 бр.
  • пресен лук - 2 - 3 стръка или сух 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • фиде - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • застройка
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го задушете в олиото, прибавете нарязаните печурки и заедно ги запържете.

Поръсете с червен пипер и сипете вода, след като кипне, можете да прибавите нарязаното и сварено заешко месо и малко фиде.

Когато се свари фидето, овкусете със подправки по ваш вкус и изключете котлона.

Можете да оставите супата бистра - така също е много вкусна, но можете и да я застроите с 2 яйца, разбити със 2 с.л, кисело мляко и брашно.

Разбърквате и добавяте от супата към застройката, докато температурите станат еднакви. Сипвате в тенджерата и разбърквате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: