Хек с царевична панировка и картофена салата

17/03/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
"Хек за приятели - с хрупкава коричка и апетитна картофена салата "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за рибата
  • филе от риба - 4 бр. (по 150 - 200 гр)
  • царевично брашно - 80 г
  • царевичен грис - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - по желание
  • лимони - 1 бр.
  • маслиново масло - 150 мл
  • за салатата
  • картофи - 800 г
  • натурални маслини - 150 - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • маслиново масло - 60 мл
  • червен лук - 1 глава
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена вода. Когато станат готови, се оставят да изстинат и се обелват. Нарязват се на кубчета с големина 3х3 см. Лукът се нарязва на полумесци. Маслините се изчистват от костилките и се нарязват на едро. Добавят се малки парченца лимон. Овкусява се със сол и се залива с маслиновото масло. Обърква се добре и внимателно.

Рибните филета се осоляват. Прави се смес от царевичните брашно и грис, солта и пипера. Пържат се от двете страни в загрятото масло.

Ястието се поднася с настъргана лимонова кора, резени лимон и картофената салата.

Може да се използва и филето на друг вид бяла риба.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар