Шекерпаре с шамфъстък

Шекерпаре с шамфъстък
Снимка: Дони Ники
1 / 2
19/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 75 г
  • масло - 150 г
  • бакпулвер - 7 г
  • грис - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр,
  • шамфъстък - 30 г
  • за сиропа
  • захар - 1/2 кг
  • вода - 1/2 л
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и бакпулверът се пресяват в купа, като се прави кладенче.

В кладенчето се изсипва захарта, ванилията, маслото, грисът и яйцата.

Омесва се меко и еластично тесто, оставя се да почине 30 минути в хладилник.

Оформят се малко топки и се нареждат в тава за печене, покрита с хартия.

Пекат се за 20 минути на 200 градуса или до порозовяване.

През това време се слага да се свари на котлона водата със захарта и ванилията, да ври 5 минути.

Горещият десерт се залива с горещия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: