Много пухкав кекс в кръгла форма

17/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф777447625
"Направете този кекс и почерпете комшиите - хем да им е сладко, хем да завиждат за майсторството "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 763
  • Преглеждания за месеца1554
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр. кората
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • краве масло - за намазване на формата
  • стафиди - 1 малка шепичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и бакпулвера, разбъркайте.

В друга купа чукнете яйцата и добавете захарта и настърганата кора на лимона, разбийте много добре до пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струйка и разбивайте с миксера, докато получите смес като майонеза.

Налейте лимонадата и разбъркайте, добавете брашното на етапи, тук бъркането става с шпатула до еднородна пухкава смес.

Намажете кръгла форма за кекс с масло и закрепете стафидите с него по дъното и стените ѝ.

Излейте сместа отгоре и поставете формата в студена фурна. Включете фурната на 180 градуса и печете за около 35 минути до готовност, като проверявате за нея с дървена клечка за зъби.

Освен че е много пухкав, е и много вкусен!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Стойчева
За да ви е толкова жълт кекса сте използвали домашни яйца ми се струва?
3
0
Мария Симова
Мария Симова
30.03.2018 13:45
Разбира се, това е предимството на село - домашните продукти :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв