Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински флейки от бут

Свински флейки от бут

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свински флейки от бут
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Да поднесеш такова нещо на мъж е равносилно на любовно обяснение"

Необходими Продукти

  • свински флейки - 500 от бут
  • лук - 1 голяма глава
  • зехтин - 5 с.л.
  • пикантина - 1 с.л. или подправка за дюнер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци.

Предварително оваляйте свинските флейки в зехтин с подправката за дюнер или пикантината и сол.

Оставете да престои около 30 мин на стайна температура. Завийте всяка флейка като гнездо. Върху всяко гнездо поставете от нарязания лук.

В тава, намазана със зехтин, подредете гнездата.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 мин.

Свинските флейки от бут са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: