Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пържени Филийки»Козуначни пържени филийки

Козуначни пържени филийки

Козуначни пържени филийки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Или казано с други думи - пържени филийки от съвсем друго ниво"

Необходими Продукти

  • хляб - 500 г сух, тип франзела
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. непълна
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на филийки.

Разбийте брашното с малко мляко на каша. Прибавете яйцата, солта, ванилията, захарта, содата и останалото мляко.

Разбъркайте добре. Топете филийките в сместа, след което изпържете от двете страни в сгорещената мазнина.

Поднесете пържените филийки топли, поръсени с пудра захар.

Козуначните пържени филийки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: