Свински джолан в йенска тенджера

19/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф70621923161
"Щом казваме в тенджера, значи в тенджера - и да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 134
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресованите скилидки чесън, черния и червения пипер, ригана, босилека, горчицата, розмарина, кимиона, сол и олиото.

Джоланът се измива и се намазва хубаво със сместа.

Прехвърля се в йенската тенджера и се оставя поне за час да се овкуси.

Картофите и морковите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Гъбите се почистват и режат на филийки. Зеленчуците се прехвърлят при джолана, налива се гъбеният бульон, тенджерата се захлупва и се пече около два часа във фурната на 180 градуса.

Джоланът се поднася обезкостен, гарниран със зеленчуците.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Зорица
Зорица
26.03.2018 11:43
Радвам се Биляна, че ви е харесала рецептата! Наистина става много крехко месото, приготвено по този начин! :)
3
0
Биляна
Биляна
25.03.2018 17:47
толкова добре се изпече, че едва ли не с поглед го обезкостих. браво страхотна рецепта.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!