Печен лук във фолио

19/03/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5431671982
"Свежо, атрактивно и много вкусно "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 678
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кромид лук - 4 глави
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • риган - 4 щипки
  • чесън на прах - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • розмарин - няколко листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите кромид се обелват от най-външните люспи, като се оставят най-вътрешните. Измиват се със студена вода и всяка глава се слага върху лист алуминиево фолио.

Всяка глава лук се разрязва на 4, без да се стига до основата. След това се правят още няколко разреза.

Всяка глава лук се полива със супена лъжица зехтин и се поръсва със сол, черен пипер, чесън на прах или люспи и щипка риган.

Във всяка глава се слаган и няколко листенца розмарин.

Алуминиевото фолио се сгъва на пакетче и така опакования лук се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Поднася се, като гарнитура към основно ястие с месо или риба.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
19.03.2018 14:47
Благодаря Дани :)
Освен, че приготвен по този начин лукът е много вкусен, е и много по-полезен за здравето. А и не на последно място - не е пречка, ако след хапването му имате важна среща... :)))
3
0
Йорданка Ковачева
Уау! Обожавам печен лук и да си го направя със натрошено сиренце, печени орехи и малко зехтин. Мммм.... Изглежда супер апетитно, браво!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв