Баница с кайма и картофи

18/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф801467835
"Юнашка баница - за най-послушните деца и техните родители "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо840
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори за баница - 500 г Одрински
  • лук - 1 глава средна
  • кайма - 500 г по ваш избор
  • картофи - 3 бр. средни
  • зелени подправки - сухи по ваш вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 150 мл
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • газирана вода - 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в малко олио. Добавете каймата, подправките но ваш избор и вкус, пържите при непрекъснато бъркане, докато каймата стане на гранули. Настържете картофите на едро ренде и ги добавете към каймата, разбъркате и пържите още малко. Оставете сместа да се охлади.

Намажете с масло правоъгълна тава (аз ползвах тавата на фурната), постелете един лист от корите и поръсете с част от плънката. Така процедирате, докато свършат корите и плънката като завършвате с кора. Нарежете баницата на 12 равни квадрата и се заемете със заливката.

Разбийте яйцата и добавете олиото, сметаната, газираната вода и посолете на вкус, бъркате до еднородна смес. Залейте баницата равномерно със сместа и оставете така за 30 минути, за да попият корите от заливката.

Поставете баницата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар