Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и картофи

Баница с кайма и картофи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Баница с кайма и картофи
Снимка: Мария Симова
4 / 5
18/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Юнашка баница - за най-послушните деца и техните родители"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г Одрински
  • лук - 1 глава средна
  • кайма - 500 г по ваш избор
  • картофи - 3 бр. средни
  • зелени подправки - сухи по ваш вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 150 мл
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • газирана вода - 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в малко олио. Добавете каймата, подправките но ваш избор и вкус, пържите при непрекъснато бъркане, докато каймата стане на гранули. Настържете картофите на едро ренде и ги добавете към каймата, разбъркате и пържите още малко. Оставете сместа да се охлади.

Намажете с масло правоъгълна тава (аз ползвах тавата на фурната), постелете един лист от корите и поръсете с част от плънката. Така процедирате, докато свършат корите и плънката като завършвате с кора. Нарежете баницата на 12 равни квадрата и се заемете със заливката.

Разбийте яйцата и добавете олиото, сметаната, газираната вода и посолете на вкус, бъркате до еднородна смес. Залейте баницата равномерно със сместа и оставете така за 30 минути, за да попият корите от заливката.

Поставете баницата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: