Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Най-лесният и вкусен крамбъл с ябълки

Най-лесният и вкусен крамбъл с ябълки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Най-лесният и вкусен крамбъл с ябълки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 15с Видео
19/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Хрупкаво плодово изкушение за всички, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • ром - 2 - 3 с.л. (или десертно бяло вино)
  • царевично брашно - 2 с.л. фино (нишесте)
  • захар - 100 г
  • брашно - 160 г
  • овесени ядки - 4 с.л.
  • масло - 100 г студено
  • канела - 1 ч.л. или на вкус
  • ванилова захар - 8 - 10 г
  • лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
  • сладолед - за гарниране, ванилов или сметанов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на сравнително фини парченца, може и на филийки. Поръсете със лимоновия сок, за да не потъмняват, и ги разбъркайте с рома, канелата и 4 с.л. от захарта. Разстелете в намазана с малко от маслото тавичка (много подходящи са стъклени или керамични такива) с диаметър 20 см.

Пресейте брашното в купа и смесете със захарта, овесените ядки (добре е те да са филирани) и ваниловата захар.

Нарежете вътре студеното масло и започнете втриване с пръсти до получаване на трохи (крамбъл). Приберете в хладилник, а през това време включете фурната да загрява на 180 градуса.

Сипете маслените трохи върху ябълките и заравнете, но не заглаждайте прекалено - крамбълът трябва да има рошав вид.

Изпечете за 30 минути или до златист загар.

Поднесете изстиналия крамбъл (може и леко топъл) с топка сладолед!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пропуснала съм да напиша, че царевичното нишесте се поръсва и то върху ябълките и се разбърква. Извинявам се.
19.03.2018 12:10
1