Млечна торта с бял и кафяв крем

19/03/2018
Simona
отSimonaНовак221
"Торти, торти, а за фигурата никой не мисли - а ние като добри приятели предлагаме да изядем и вашето парче торта "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 077
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • смлени орехи - 1 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 брой
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • краве масло - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • млечен шоколад - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:
Жълтъците се разбиват със захарта, а белтъците отделно с 2 с.л захар.

В купа се смесват орехите, какаото, бакпулверът и брашното.

Сместа се прибавя към белтъците и после се смесват с жълтъците.

Добавят се и смлените орехи.

Пече се на 180 градуса за 30 минути.

За сиропа:
Водата и захарта се смесват и се оставят на котлона да заврат.

За крема:
От млякото се отделя 1 ч.ч. Другото се слага на котлона да заври.

Във врящото мляко се слагат пудрата захар и кравето масло, за да се разтопят.

Яйцата и брашното се разбиват с отделената чаша мляко. Прибавят се в горещото мляко и се бъркат с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Кремът се разделя на две и в едната половина се слага втечнен шоколаът.

Изстиналият блат се реже на две и се сиропира.

Върху долния блат се слага кафяв крем, като от него се оставя малко за отгоре.

Върху горния блат се слага бял крем и с оставения кафяв за отгоре се украсява.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!