Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Млечна торта с бял и кафяв крем

Млечна торта с бял и кафяв крем

SimonaSimona
Помощник Готвач
612542032541
Млечна торта с бял и кафяв крем
Снимка: Simona
1 / 3
19/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12 парчета
"Торти, торти, а за фигурата никой не мисли - а ние като добри приятели предлагаме да изядем и вашето парче торта"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • смлени орехи - 1 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 брой
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • краве масло - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • млечен шоколад - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Жълтъците се разбиват със захарта, а белтъците отделно с 2 с.л захар.

В купа се смесват орехите, какаото, бакпулверът и брашното.

Сместа се прибавя към белтъците и после се смесват с жълтъците.

Добавят се и смлените орехи.

Пече се на 180 градуса за 30 минути.

За сиропа:

Водата и захарта се смесват и се оставят на котлона да заврат.

За крема:

От млякото се отделя 1 ч.ч. Другото се слага на котлона да заври.

Във врящото мляко се слагат пудрата захар и кравето масло, за да се разтопят.

Яйцата и брашното се разбиват с отделената чаша мляко. Прибавят се в горещото мляко и се бъркат с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Кремът се разделя на две и в едната половина се слага втечнен шоколаът.

Изстиналият блат се реже на две и се сиропира.

Върху долния блат се слага кафяв крем, като от него се оставя малко за отгоре.

Върху горния блат се слага бял крем и с оставения кафяв за отгоре се украсява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: