Македонска Плескавица

20/03/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Македонската плескавица е най-голямата плескавица на света, според македонските, ние я намираме за вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 005
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 800 г смес /свинско и телешко месо/
  • кромид - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • плънка
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каймата се смесват ситно нарязаните лук и чесън.

Добавя се горчицата и черният пипер, може да добавите и 1 ч.л. чили
според вкуса ви.

Сместа се омесва хубаво и поне след два часа престояла в хладилник
е готова за пържене.

Вземаме една топка около 200 г и я делим на две части.

Разплескваме топката на тънко и по възможност в кръгла форма.

Намазваме с 1 ч.л. от сметаната едната половина, ръсим настъргано яйце,
след това и толкова настърган кашкавал.

Поставяме внимателно с широка лопатка другата половина
и заглаждаме с ръце двете части кайма.

Внимателно отново със лопатката хващаме готовата плескавица и пържим в повече мазнина от двете страни.

Така правим плескавици и с останалата кайма.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Емил Димитров Радев
Ще пробвам
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!