Свински джолан с много зеленчуци в гювеч

20/03/2018
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2703351152
"Докторът ни каза да наблегнем не зеленчуците, та сложихме малко покрай джолана "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 506
  • Преглеждания за месеца279
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете джолана. С остър нож направете разрези върху месото. Поставете джолана в херметическа тенджера и залейте с вода. Прибавете сол на вкус, няколко зърна челен пипер и 2 бр. дафинов лист.

Поставяте на котлона и варите на слаб огън 60 мин.

Обелете и нарежете картофите и лука на едри кубчета. Моркова и гъбите нарежете на четвъртинки, а тиквичките - на ленти. Обелете патладжана, нарежете на кубчета, посолете и оставете настрана да се отцеди.

Премахнете кокала на вече свареното месо и нарежете на по-едри парчета. Овкусете със сол, черен и червен пипер.

Зеленчуците поставете в голяма купа и разбъркайте със същите подправки.

В глинения гювеч сложете олио, една част от зеленчуците, месото и останалата част от зеленчуците. Залейте продуктите с бульона, колкото да ги покрият, и добавете виното.

Поставете глиненият гювеч в студена фурна, загрейте до 180 градуса и след като заври, печете 2 часа.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар