Прясно зеле с целина и наденица на грил тиган

20/03/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190983465114
"Зелето си е вкусно, но ако добавите и малко наденичка - става просто перфектно "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се зелето на ситно, морковът е настърган на ренде, глава целена - на парченца, лук, нарязан на ситно.

Загрява се смесената мазнината, запържваме лук, зеле, морков и целена поръсени с малко сол. Разбърква се зелето да спадне обемът му, сипваме нарязани без люспи домати и червения пипер.

Разбърква се, наливаме гореща вода, да покрие продуктите, и готвим на умерен котлон до готовност. Накрая добавяме още малко сол, ако е нужно, и 1 к.л. лимонена киселина за леко кисел вкус.

Загрява се намазан с малко олио грил тиган, печем наденицата от двете страни до готовност. Нарязва се на кръгчета и сервираме върху прясното зеле.

Уникално вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар