Бърза торта с кроасани

20/03/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф47573717813
"Свършва за секунди, затова побързайте да я опитате - невероятна е "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 602
  • Преглеждания за месеца1218
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • кроасани - 6 бр. с масло
  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг ванилия - 1 бр. на Dr.Oetker
  • пудинг шоколад - 1 бр. на Dr.Oetker
  • захар - 12 с.л.
  • шоколадов ковертюр - 150 г
  • краве масло - 50 г
  • филирани бадеми - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кроасаните се разрязват надлъжно на две. Половината от тях се нареждат във форма с подвижен борд.

В два отделни съда се приготвят двата вида пудинг, по указанията на опаковката.

За тяхното приготвяне са ни необходими млякото и захарта. Наредените половинки кроасани се заливат с шоколадовия пудинг.

Отгоре се нареждат останалите половинки кроасани. Те се заливат с ваниловия пудинг. Тортата се слага в хладилник за няколко часа, докато се стегне кремът.

На водна баня се разтопява шоколадовият кувертюр. Украсата е въпрос на собствен избор, в случая филирани бадеми и коктейлни череши.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Стойчева
Изглежда страхотно! Ще я пробвам задължително.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв