Свински бъбреци по селски

20/03/2018
Таня
отТаняМастър Шеф124413217323
"Кажем ли по селски - може да сте сигурни, че голяма вкусотия се задава "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 530
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински бъбрек - 4 бр.
  • печени чушки - 2 бр.
  • стерилизирани домати - 1/2 буркани
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме бъбреците на половина и почистваме каналчетата. Поставяме в купа и добавяме 2 с.л. оцет и 1 ч.л. сол.

Към сместа наливаме вода и оставяме така да киснат за около 30 минути.

Вадим от водата и оставяме да се изцедят.

В тиган загряваме олиото и маслото и прибавяме бъбреците с отворената част надолу, като пържим за около 5-6 минути от всяка страна.

Моркова настъргваме, а лука и чушките нарязваме на едро.

В тенджера загряваме олиото и задушаваме лука и морковите към тях добавяме и чушките и разбъркваме.

Поръсваме с черния пипер и наливаме соса на стерилизирани домати и малко вода.

Посоляваме, добавяме и доматите, като оставяме да къкри.

Поръсваме с чубрица и прибавяме нарязаните на парчета бъбреци.

Задушаваме и премахваме от котлона.

Сервираме пожелание с нарязан да дребно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!