Кускус по Турски

21/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф711446984
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо466
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и моркова на много ситни кубчета.

В съд с капак, разтопете маслото и добавете олиото, сотирайте за кратко при затворен капак на съда.

Прибавете кимиона и червения пипер, разбъркайте.

Добавете кускуса, разбъркайте и налейте горещия бульон. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус и оставете да заври, след което намалете огъня на слаб, затворете капака и оставете да ври, докато си поеме водата.

Поръсете с нарязания магданоз и разбъркайте с вилица внимателно. Поставете чиста кърпа, а отгоре и капака, да се задуши за 10 минути.

Сервирате така или като гарнитура на месо или основно постно ястие.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар